Hvordan spise påskegodt med god samvittighet

InShot_20220409_085405084

Påskegodt. Fikk tidenes egg fra en venninne.
Det gleder jeg meg til å spise!

Denne høytiden er i grunn litt rar synes jeg.

For folk som holder på med livsstilsendring så er den veldig vanskelig.
De gruer seg ofte til påsken.
Ikke bare fordi den forbindes med godteri, men fordi den forsterker dårlige vaner som fortsetter, når det ikke er «høytid».

Den er egentlig verre en jul også.
Med det mener jeg at pepperkaker og pinnekjøtt spiser vi ikke hele året.
Men candyking, det er lett å få tak i, tilogmed med søndagsstengte butikker.

Og når påsken handler om godteri i påskeegget, så er det vanskelig å begrense seg.
Lage uvane med å spise hver dag.
For vi kjøper gjerne for en hel periode, der vi I andre settinger får en porsjon.
Men med påskeegget så er fylles ett trau med digg, for hele uka.
Og gjerne kjøpt på tilbud på pris istedenfor gram.
Litt for mye i egget, for å være på den sikre siden.

For noen er ikke dette et problem, men for andre er det vanskelig å stoppe.
Og det egget varer ikke så lenge som det skal.
Da kjøper man mer.
Og kjenner på dårlige følelser.

En løsning på et problem er sjeldent å nekte seg noe som helst.
Total kutt er ikke en langsiktig løsning.
Da ryker man på en «smell». Med en gang man mister oversikten.
Enten eller, er sjeldent effektivt.

Jeg tror trikset er å ha flere egg.
Flere små porsjoner.
Slik at vi kan dele opp i flere dager.
Og fullføre hvert enkelt, uten å føle man har feilet.
Fylle det med det beste man vet, istedenfor kvantitet.
Noe å glede seg til hver dag i påsken.
Og ikke være utenfor, at det hører denne høytiden til.
Selv om det er lov å si nei også.

Små porsjoner som holder for en dag.

Da saboterer man ikke for egen endring.
Uten å fornekte seg «tradisjoner.»
Og så lærer man å planlegge, istedenfor å lukke øynene.
For det er litt det det handler om, balansere dagen.

Jeg elsker nemlig godteri, og har vanskelig for å stoppe før det er tomt. Dette er jeg klar over.
Men jeg godtar mindre poser. Jeg liker bare å fullføre ting.
Så om jeg planlegger mengden hver dag, så kan jeg spise opp det når dagen kommer.
Da smaker gjerne hver enkel bit litt ekstra godt og.

Så legger jeg egget på hylla, og stopper opp når det ikke er påske lenger.
Bryter eventuelle uvaner. Som å jakte på godteri.
Vender tilbake til hverdagen, med overskudd.
Uten dårlig samvittighet.

Gleder du deg til påskegodt?

Andre innlegg