Fullbooket! – Livsstilskonseptet sunn fornuft – Oppstart januar 2025

sunn fornuft logo

Nytt konsept for vektnedgang, med fokus på livsstilsendring, oppstart andre uke januar 2025. Vi er fullbooket denne runden! 

Over mange år som livsstilsCoach, så har jeg hjulpet et fin knippe mennesker med å gå ned i vekt. Dette har gitt meg mye flotte opplevelser, og det er også noe kjært og personlig for meg, som har hatt samme reisen selv. Fra “overvektig” til å ha et bedre forhold til egen kropp.
Min bakgrunn som næringsmiddeltekniker, med spesialisering i matkjemi, sammen med egne erfaringer med vektnedgang, har gjort at jeg har hjulpet mange med livsstilsendring.

Dette har kommet gjennom livsstilsendring, bedre valg, bedre rammer og rutiner.
Det er nettopp det jeg ønsker å starte opp i januar.
Et opplegg som skal hjelpe den som ønsker det, med å gjøre fornuftige endringer for seg selv.
Hjelpemidlene her er smarte måltider, både eksempelmåltider, og forståelsen for eget kosthold.
Oppbygning av egen ukesmeny, med måltider som ikke er vanskelige eller for ekstreme.
Gjennom et opplegg jeg har brukt på mange på 1-til-1 coaching.

Forutenom et hefte med oppskrifter og meny, så utfører vi en vo2 test for å finne din ekte forbrenning!
Ved å ta en hvileforbrenningstest, kan jeg finne ut hvor man bør legge seg på måltidsporsjoner (kalorier). Dette gjøres som et ledd i endringen.

For de som ønsker å delta og ikke er lokale i Stavanger, så vil det bli gjort en evaluering sammen over video/telefonsamtale.
Disse testene gir rapporter som er veldig praktiske å ha når man skal finne optimal måte å gjøre endringer på, da de forklarer hvor mye man trenger for vedlikehold, vektnedgang og vektoppgang.
Les mer lengre nede i artikkelen om testen.

Målet er ikke å lage en diett som skal være rigid og vanskelig å følge, men et opplegg som skal gi gode rammer og gi deg de verktøyene du trenger for å lære å gjøre bedre valg for deg selv, etter endt opplegg.

 

Prisen blir 2500 per person, det vil bli et hefte, en test på forbrenning og oppfølging gjennom gruppe på facebook i tre måneder. 

Prisen er satt lavt fordi dette blir førstegangskonsept. Alle deltagere vil få tilgang til versjon 2 av heftet, som vil bli utarbeidet når vi jobber sammen etterpå. 

Diettplaner, er det redningen? 

Jeg er generelt skeptisk til skumle dietter, rigide planer som lurer folk ned i vekt, og kostnaden er at man må tvinge seg til å følge et opplegg som er altfor rigid.
Derfor har jeg før ikke laget diettplaner, for jeg føler det går litt ved siden av poenget.
Jeg mener at man kan klare en endring, men da må man jobbe med en adferdsendring, og jobbe på “hjemmebane” for å klare å få en langsiktig effekt.
Se seg i kortene på hva en gjør hjemme, og spesielt når ting sklir ut.
Og få bedre vaner rundt det.

Når jeg hjelper folk ned i vekt, har jeg istedenfor fokusert på å lære vedkommende om vaner, om “bedre” valg, og hvordan en dag bør settes sammen. Dette ser ut til å fungere godt. Og mange har gått ned i vekt på denne måten.

Har du en matplan liggende?

Likevel får jeg ofte spørsmål om hvor mye forbrenning man har, hvor mange kalorier man kan spise, og om det ikke ligger en plan som kan gi oppskriften på dette tilgjengelig i en av mine skuffer.

Har alltid sagt nei, men nå holder jeg på å utvikle en faktisk matplan eller en diettplan, og for å kunne gjøre dette på en riktigere måte, så føler jeg at den hovedsakelig bør inneholde et opplegg som er fornuftig, som man kan lære noe av og ta med videre.
Selv om jeg ikke er glad i ferdige maler for kosthold, så må jeg innrømme at jeg har lært mye av å prøve ting tidligere. Mange av mine beste måltider og vaner kommer jo av oppskrifter som er lært under trening og livsstilsreisen min.

Derfor vil denne være en ukesplan, med alternativer man kan spise til et hvert måltid, men også et oppsett for hvordan man deler opp maten, i riktige næringsstoffer (proteiner, karbohydrater og fett.) Slik at man kan sette sammen egne måltider, og forstå hvordan dette kan gjøres.
Skal det først lages en sånn matplan, så bør det være med hensikt å gi den som mottar denne noe som blir tatt med videre, og kan forbedre eller forenkle hverdagen.
Og hvordan man kan tenke i de gangene man ikke har kjøkkenet tilgjengelig, hva skal man gjøre om man ikke har med seg mat på jobb, og må på butikken og handle lunsj for eksempel?

Hva inneholder konseptet?

  • Hefte med konseptet, som gir verdifulle vektøy for hvordan man kan lage rammer
  • Oppsett på ukesplan
  • 10 eksempler på enkle retter, til frokost, lunsj og middag. 
  • Eksempler på kosemåltider
  • Hvordan man bør sette opp egne dager/måltider , kalorioppsett på måltider og innhold. 
  • Smarte løsninger når man er ute på farten. 
  • Måling av faktisk forbrenning, ved hjelp av vo2 maske (lokalt) og samtale med coach for alle andre. (les mer lengre ned.)
  • Felles gruppe for deltagere

Hvem er det laget for?
Dette er med tanke på folk flest, med fokus på å treffe sånn ca kostholdsrådene.
Oppskriftene er ikke avanserte, en trenger virkelig ikke være kokk for å lage dem, men de skal være for folk flest. Ikke for fitness entusiasten. Men kanskje heller ikke for mye dill.
Det føler jeg heller man kan gjøre etter at man har lært seg gode grunnregler. 

Jeg tenker en naturlig oppstart er i januar, og tar ikke for mange med på dette prosjektet fra start. For det skal videreutvikles. Men det skal være klart til den som vil prøve.

Hvorfor måle med maske?

For å finne forbrenning kan man måle dette med maske, jeg har vo2max apparat som vi kan måle faktisk hvileforbrenning med. Det brukes vanligvis i forbindelse med løping/sykling.
Men ved å gjøre en såkalt basal hvileforbrenningstest, så finner man ut hvor mye kalorier du trenger til vanlig vedlikehold av kroppsvekt.
Rapporten som kommer ut her er også veldig dekkende og vil gi god informasjon til deg.

Denne testen er stillesittende, og man kan faktisk se på tiktok mens man gjør den. (selv om det anbefales å bare slappe av og tenke på noe fint.)
Da får man faktisk forbrenning. Og ikke et estimat. Man ser også om det er noe uventet, som lav forbrenning, eller litt dårlig evne til å forbrenne fett.
Vi går sammen gjennom denne rapporten, og det gir grunnlag for hvor vi skal legge oss med tanke på dagsbehov og måltids størrelse etterpå.
Slike tester koster vanligvis 1500-2000 kroner, men jeg synes det er litt gøy å sette tall og forståelse på ting.

De som ikke hører til lokalt i Stavanger, en samtale med meg for å kalkulere ca fornuftig forbrenning ut fra aktivitetsnivå, alder, kjønn og kroppsvekt og få gode råd til start. 

Så får man tildelt opplegg som er kalkulert ut fra denne forbrenningen, slik at maten man så spiser kommer i riktige størrelser og størrelsesforhold.

En felles facebook gruppe for de som deltar, slik at man kan spørre om råd og tips.
Som vi bli moderert av meg og Therese Eriksen (@Theresetrener), jeg er  ikke alene i denne prosessen.


Hva koster det å bli med? 

Pris blir 2500 kroner for pakken, med 3 måneder tilgang til facebook gruppe.
Å være sammen om slike ting, det er alltid bra.
Og som early bird på dette opplegget, vil man også få gratis versjon nummer 2 av opplegget.
Vi skal nemlig videre utvikle det.

Fullbooket! – Vi åpner opp konseptet igjen med en senere anledning! 02.01.2025

 

 

 

Andre innlegg